Kuala Lumpur - ömlesztett képes összefoglaló az ételekről - 1. rész
Vigyázat! Az alábbi poszt súlyos étvágyhoz vezethet!
Ha valamiről igazán szólt a Kuala Lumpurban töltött egy hét a munkán kívül, akkor az az új ízek megismerése. Sajnos az időeltolódás miatt a szervezetem egyensúlya kissé megbomlott, így a megszokott napi három étkezés helyett csak kettő jött össze többnyire, ezáltal lecsökkentve az esélyeimet, hogy minél több új dolgot próbálhassak ki.
Fontos megjegyezni, hogy az alább látható ételek nagy részéről még mindig fogalmam sincs, hogy mi a nevük vagy hogy pontosan miből készülnek. Az egy hét alatt a körülményekhez és az emberek felkészültségéhez képest igyekeztem maximálisan tartani a diétámat, ami nem volt könnyű. A rizs, hal és gyümölcs azonban mindig jó alternatívának bizonyult.
Íme az ételek időrendben:
Day 1:
Sushi Tei a fiúkkal:
Trutyileves gombával, babbal. Leginkább egy romlott kocsonyához tudom hasonlítani
Rollok
Lazac nigiri lazac kaviárral
Vegyes tál: lazac, egyéb ismeretlen nyers halak, saláta
Teh tarek
Édes koffeinbomba (fekete tea, sűrített tej, jég) a kávé mellékhatásai nélkül
Büfé vacsora a hotel éttermében:
Tengeri izékék pickled fruits-szal, azaz baromi csípős konzervált gyümölcsökkel
Még egy kis kagyló, tengeri fű, szárított hús, rákos rizstészta, csípős sült polipkák, savanyú ubi
Starfruit, ananász, pillecukor, édes kocsonyás valami, ismeretlen gyümölcs
Day 2
Büfé ebéd a hotel éttermében
Rizs, főszeres krumpli, sok gombás szósz
Mindenféle zöldséges saláták
Gyümölcsök - ananász, talán papaya, a piros pedig egy körte állagú pritamin paprika ízű finomság, plusz tápióka keksz (elvileg)
Snackelés a pár kollégával
Valami csirkés dolog csípős szószban (miután megkóstoltam éreztem, hogy ez esélyes, hogy nem GM)
Day 3
Piacozás a helyi kollégákkal
Durian süti
Nasi lemak - párolt rizs csirkeszárnnyal, currys szósszal. Ez a kevésbé csípős verzió volt, de még így is éppen nem kaptam csak lángra :D
Mekizés vacsira, avagy mutasd a junk foodot, megmondom ki vagy
Ez egy dupla húsos buri Greg kollégámnak és egy rizskása nekem. Az én kajám olyan volt, mint amikor az egy év körüli gyereknek először mernek a szülők valami tartalmasabbat adni. Egy kis csirke cafat, egy kis zöldségdarabka, de ettől függetlenül nem volt rossz.
A kóláról annyit, hogy kesernyésebb és kevésbé szénsavas, mint itthon, illetve hogy nem adnak hozzá szívószálat sem fedőt ha helyben fogyasztod.
Érdemes még megfigyelni az HALAL jelzést: vallási szempontból minden halal a mekiben. Meg úgy általában mindenhol.
Második rész itt.