2017. dec 02.

Sarajevska Pivara - múzeum és étterem

írta: Tulemme
Sarajevska Pivara - múzeum és étterem

Ritka az, amikor egy helyre másodjára is lehetőségünk van visszatérni. Szerencsések vagyunk, hogy van olcsó, közvetlen repülőjárat Budapestről, így az utazás részét könnyű megoldani. Az első utunkat sűrűre szerveztük azzal a gondolattal, hogy ki tudja, vissza fogunk-e még térni valamikor. Így, hogy ez sikerült, ezt a hétvégét lazára vettük és igyekeztünk kiélvezni a város nyújtotta lehetőségeket.

Gábor legnagyobb sérelme az októberi úttal kapcsolatban az volt, hogy kimaradt a sörgyár, a Sarajevska Pivara, így szinte magától értetődő volt, hogy most az első úti célunk egyike lesz.

dsc_0020.JPG

A Sarajevska Pivara az óvárossal szemben található egy könnyen megközelíthető kis utcában. A tárlatot háromféle belépőjeggyel lehet megtekinteni:
1. Csak a múzeum - 3 KM
2. A múzeum és egy ital a sörgyár éttermében - 5 KM
3. A múzeum, gyárlátogatás és egy menüs ebéd az étteremben - 25 KM

Mi természetesen a harmadik opciót választottuk, ám sajnálatos módon a kedves fiatalember a múzeumban azzal a hírrel lepett meg, hogy a gyárat csak hétköznapokon lehet megtekinteni (a honlapon feltüntetett információ ellenére), így azért még egyszer vissza kell majd jönnünk. :)

A múzeum egy helyiségből áll, ami röviden, de részletesen bemutatja a sörfőzés és a gyár történetét az Ottomán kortól egészen napjainkig.

Az étterem egy csodálatos, polgáriasan berendezett nagy terem, ahol ahogy belép az ember, úgy érzi, mintha ismét az Osztrák-Magyar Monarchia idejében lenne. Az étel finom és bőséges, a Sarajevsko pivo pedig ezentúl a kedvenc söröm lesz.

dsc_0017.JPGBarna és világos Sarajevsko

dsc_0018.JPGBey corba - savanykás csirkés zöldségleves

dsc_0019.JPGSült kolbász krumplival

 

Szólj hozzá

sör konyha tradíció Sarajevo