2019. aug 05.

Balmádia 2019 - Retro nyaralás a Balatonon

írta: Tulemme
Balmádia 2019 - Retro nyaralás a Balatonon

Balmádia: évente megrendezett nyári program, amikor a baráti társaság 10 napon keresztül különböző, hosszabb-rövidebb időtartamra összejön Balatonalmádiban.

Idén másodjára mentünk mi is le a Balatonra, hogy eltöltsünk néhány napot a barátainkkal. A külföldre költözés óta kevés alkalmunk volt minőségi időt tölteni ezzel a szuper kis csapattal, így már hetek óta vártuk ezt a rövid pihenőt. Ez az a típusú nyaralás, ahol nem akarsz menni, látni, csak ülni, beszélgetni, élvezni a napsütést, már ha van, társasozni, és hát természetesen alkohollal sűríteni a véred.

Minden évben hatalmas társas csaták folynak. Gyönyörű, rajzolt kártyákon keresztül ismerjük meg egymás kicsavarodott gondolkodását (Dixit), egy fertőző lény próbálja átvenni az uralmat az emberek felett (A Dolog), középkori urakként küzdünk egymás ellen (Carcassonne), hogy csak párat említsek az izgalmak közül.

Persze nem csak egy asztal körül ülünk egész nap, ha az idő engedi megyünk a strandra, esszük a főtt kukoricát, hamburgert, mellé szívószállal szopogatjuk a jégkását, mert az az igazi Balaton. De azért ha belefér, elmegyünk erre-arra, így idén a balatonfűzfői bobpályát próbáltuk ki.

img_20190729_171910.jpgMontázs az előhívatott képekből a retro sárga műanyag asztalon

Közben időt utazunk kedves háziurunk drága nagyszüleinek fiatalabb korába a sárga műanyag nyelvű késekkel és színes feles poharakkal, a falakon régi naptárak, a polcokon P. Howard regényeinek végtelen oszlopai, a hálószobában a gombszemű fekete plüssmacska ami az éjjel a frászt hozza az emberre.

img_20190730_102351.jpgSült szalonna, hagyma, sajt, baracklé, mellette az elmaradhatatlan sárga nyelű kések

Emellett apránként töltögetjük a pálinkát, koccintgatva mindenki egészségére, meg amire éppen kedvünk tartja, kortyolgatjuk a fröccsöt, sört, vagy éppen a varázsteát, ami egészen whisky-kóla kinézetű, illatú és ízű.

A főszakácsok elkészítik az éves lecsós rántottás lecsós rántottát, hogy a következő évben is lehessen arról vitatkozni, hogy az most lecsó-e avagy rántotta.

img_20190729_105143.jpgígy készül a lecsós rántottás lecsó-rántotta...

img_20190729_120537.jpg...és ilyen a végeredmény

Én nagyon szeretek utazni, új helyeket látni, új kultúrákat megismerni, de tudom, hogy ha nem is gyakran, de évente egyszer ilyen is kell. Nem is lehet igazán szavakba önteni, hogy mennyire jó buli ez.

Találkozunk jövőre is a Balmádia 2020-on!!

Szólj hozzá

élmény 2019 Magyarország Balaton